donderdag 21 mei 2015

Brief van vrouwtje

Hoi lief, bijzonder, kostbaar meisje van me! 

Alweer ruim een half jaar ben jij in mijn leven. 
En wat is mijn leven veranderd sinds die tijd! Laatst bedacht ik me hoe saai mijn leven zonder jou geweest moet zijn. Want jij brengt elke dag weer de uitdaging en de blije kwispelstaart. Wat heb je inmiddels ontzettend veel geleerd. Ik bedoel niet de 'kunstjes', want ook al heb ik daar heel veel aan, dat is voor mij niet het belangrijkste. 


Veel belangrijker is dat jij zo gelukkig bent dat je diep in slaap opeens met je staartje begint te kwispelen, en daar dan zelf wakker van schrikt, om me daarna enthousiaste kusjes te komen brengen. 


Dat je het vertrouwen hebt opgebouwd om bijna alle honden, fietsen en paarden langs te laten gaan zonder een grote bek op te zetten, ervan overtuigd dat ik het wel voor je oplos als dat nodig is. 


En dat ik jou genoeg vertrouw om zeker te weten dat je altijd bij me terugkomt, ook als je, blij met het feit dat je los mag lopen, als een trein de wei van de shetlanders in rent en eventjes uit het zicht verdwijnt. 


Dat jij aan het leren bent wat spelen inhoudt (misschien wel dankzij ome Snow!), en dat je steeds vaker Party, zijn baasjes of mij lekker komt uitdagen voor een spelletje, of heerlijk knuffelt met nieuwe en oude vriendjes. 

Dat je hebt leren aanvoelen hoe ik me voel, en dat je me beschermt als ik me slecht voel, me rustig houdt als ik gestrest ben, en heel regelmatig precies je warme koppie weet te leggen op een pijnlijke schouder, pols of nek. En dat je hebt geleerd dat dat iets goeds is, want dat je daar zo heerlijk veel knuffels voor terug krijgt. (we moeten volgens mij gaan oppassen dat jij niet gaat uitkijken naar mijn slechte dagen, hihi!) 


En als je dan half in slaap opeens je twee kleine voorpootjes om mijn arm klemt, je zachte neusje in mijn oksel drukt, en met een diepe zucht weer terug in dromenland bent, weet ik zeker dat er geen ultiemere vorm van geluk bestaat dan dit. Jij en ik. En ik besef dat dit precies de reden is waarom God jou in mijn leven geplaatst heeft. Zonder dat ik het wist, was jij datgene wat ik nodig had. Het maakt me dankbaar en blij dat ik jou daar zoveel liefde (en brokjes) voor terug mag geven. 

Dankjewel voor alles, lieve schat! En nu nog heel lang samen! 


Veel knuffels van vrouwtje 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten