donderdag 16 juli 2015

Crowdfunding-actie voor mijn training - helpen jullie mij mee?!

Hallo allemaal!

Hier weer een update van mij, met meteen een heel belangrijke vraag. Maar die komt straks.
Want eerst willen jullie natuurlijk heel graag weten hoe het nu met vrouwtje en mij gaat... Of niet soms?


Inmiddels hebben vrouwtje en ik alweer een nieuwe training gehad. Daarin zijn we bezig geweest met leren apporteren. Dat betekent dat ik iets wat vrouwtje laat vallen, of wat ze aanwijst met haar hand of met een speciaal stokje, voor haar opraap en aan haar geef.
We hebben dit geoefend met sokken, want die vind ik normaal ook al heel leuk, dus dat maakte het voor mij makkelijker. Vrouwtje had een sok opgerold tot een balletje, en het was de bedoeling dat ik dat aan haar gaf.
Was eigenlijk nog best lastig, hoor! Je mag zo'n sok dan dus niet verstoppen op de bank of in je mandje, je mag hem ook niet dwars door de kamer gooien, en je mag hem zelfs niet een klein stukje richting vrouwtje gooien, nee, je moet hem echt subtiel en netjes ín vrouwtjes hand leggen.
Het heeft best even geduurd voordat ik dat door had. Dat ligt er helemaal niet aan dat ik niet slim genoeg zou zijn, maar gewoon aan het feit dat ik zoiets nog nooit eerder gedaan had. Duwen en trekken had ik tijdens spelletjes met vrouwtje al wel eens 'zomaar' gedaan, maar echt iets aan haar geven nog nooit. Maar tijdens de training waren we al zover dat het sok-balletje steeds vaker in de buurt van vrouwtjes hand kwam, en nu, een paar weken verder, snap ik al na een paar keer dat ik alleen nog maar lekkertjes krijg als ik het heel netjes afgeef. Tsjonge, vrouwtje wordt wel steeds een beetje strenger voor mij, hoor!


In de tussentijd zijn we ook heel druk geweest met focussen in drukke omgevingen of op plekken die ik niet goed ken. Zo mag ik tegenwoordig niet meer leuk achter auto's of kindjes aan rennen. Da's best jammer, maar gelukkig krijg ik dan als tegenprestatie altijd weer een lekkertje. Daar doe ik het wel voor! En het gaat me dan langzaam maar zeker ook al steeds beter af.


Loslopen lukt mij ook al steeds beter! Vrouwtje heeft een hondenfluitje gekocht voor mij, en als ze daarop blaast, betekent het dat ik moet komen. Ook dan volgt er natuurlijk altijd weer een lekkertje, omdat ik zo braaf ben. Vrouwtje hoopt dat ik over een tijdje, als we dir heel goed onder de knie hebben, ook in de tuin lekker los kan lopen zonder achter een fiets of een vogel aan te gaan... Nog even doorzetten dus! 


En dan tenslotte nog de beloofde belangrijke vraag:
Vrouwtje is een crowdfunding-actie gestart op Dream-or-Donate, omdat het voor ons nog steeds heel belangrijk is om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor onze trainingen.
Crowdfunding houdt in dat een heleboel mensen allemaal een kleine donatie doen, waardoor onze droom, het worden van een succesvol assistentiehondenteam, werkelijkheid kan worden.
Helpt u/jij ons mee?
Onze droom is te vinden op http://www.dreamordonate.nl/2569-help-happy-hulphond-worden, waar je ook ons leuke filmpje van een paar maanden terug nog eens kunt bekijken.

Alvast ontzettend bedankt, natuurlijk ook namens mijn vrouwtje!

Lieve poot,
Happy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten